About us

Eva Lingon är ett finlandssvenskt produktionsbolag som skapar musikvideor, reklamfilmer och annan media. Podcasten Eva Lingon är en intressant inblick i bolagets vardag. I podden får lyssnaren följa med bakom kulisserna då humorgruppen KAJ gör sina musikvideor och hur Ted & Kaj:s scenprojektioner blir till.

Värdarna Tage Rönnqvist och Rasmus Tåg pratar i podden om tekniken bakom produktioner. De delar med sig av problem och lösningar som uppstår under inspelningar och hur planeringsskedet framskrider.

Poddavsnitten är indelade enligt kunder som Eva Lingon har haft. Tåg och Rönnqvist har med intervjuer av artisterna och pratar främst om hela produktionen från början till premiärfest. De delar också med sig av andra tankar och inslag av humor. Podden är rolig att lyssna på och programvärdarna pratar tydligt och har också en bra ljudutrustning.

Fyra avsnitt finns ute nu och de kan vara spännande att ta del av för den som vill veta mer om hur till exempel materialet till KAJ:s – Taco Hej, Ted & Kaj:s – Pleppo Två och X3M feat. Bastupojkarnas – Julgrisar blev till. Kryddat med directors commentary förstås.

Den senaste podden handlar om ”Pleppo Två – Vi mårar åpå”. Där diskuteras produktionen av scenprojektionarna. Artisterna Ted och Kaj hörs i intervjuer som gjorts under loppet av 6 månader.